Wheats

Alla inlägg under september 2012

Av Malin Johansson - 6 september 2012 08:07

Då var det dags att tuffa iväg några mil igen och denna gången var det Rättvik som var målet. Natalie skulle starta med både Softie & Emma och de har ju helt olika förutsättningar på agilitybanan.

Emma blev rädd och svansen ner av alla hundar som skällde brevid banan men Natalie lyckades ändå få henne runt helt felfritt på hinder, fick 0,96 fel i tid men gjorde ett jättebra arbete. I hoppklass var svansen upp och hon såg ut som hon brukar, pigg och glad och lite halvgalen ;-), denna gången drog hon på däcket vid fel tillfälle och de blev diskade men fullföljde loppet som såg riktigt riktigt bra ut.


Softie är ju som bekant inte den snabba Wheatensorten men tycker det är kul att få hänga med och nu skulle hon dessutom få tävla på riktigt. Natalie jobbade stenhårt med henne och tod sig runt på 5 fel på hinder och 9,87 fel i tid, som sagt så har hon inte så bråttom men vi älskar henne ändå vår lilla lurvtuss. I hoppklassen hoppade hon brevid i däcket och när de skulle ta om det blev det från fel håll och även hon diskades i denna klassen.


Vi hade sällskap av Helena och Alva vilket var extrakul eftersom Alva är Emmas dotter och vi inte lyckats träffas på riktigt mer än en kort sväng i geggan i Högbo, kul att ni kom. Vi träffade såklart även våra Kelpievänner Caroline och Camilla vilket alltid är lika trevligt och dessutom Monika som vi inte sett sedan U-SM för 2 år sedan. Med andra ord så hade vi en lyckad kväll om än lite sen då vi inte var hemma förrän 22.30 Nu laddar viom inför lydnadstävling på söndag.


Av Malin Johansson - 3 september 2012 21:42

Sista dagen på Högboutställningarna och vi var på plats redan kl 07.00 Natalies Juniorhandling skulle börja kl 8 men det visade sig att den ringen nu var upptagen och de fick vänta till ca 11 innan de fick börja. Jag tycker arrangörerna gjort vad de kunnat för att flytta runt på ringar, bogserat lös bilar mm....ingen kan ju faktiskt råda över vädret. Vi har traskat runt i gyttja och vatten i dagarna 3 och man undrar ju hur man är funtad egentligen som betalar för detta nöje ;-).


Win tyckte det var äckligt att springa runt i ankdammen som numera var vår ring och fick kritik för slarviga frambensrörelser....tro fasiken det ! Jag tycker själv på bilderna att man ser hur spänd han är ( står liksom helt spänd baktill ) och kommer inte tillrätta VG blev det och jag är sjukt missnöjd, min fina kille   


Ankdamm på morgonen......


 
Gyttja fram på dagen...
   


Natalie gjorde en jättebra tävling igen men gick tyvärr inte vidare på söndagen i den tuffa konkurrensen. Hon och Humla är så fiiina tillsammans och vi längtar tills vi får ta hand om henne lite igen. Hela familjen bara älskar denna ljuvliga lilla tjej som dessutom gillar husvagnslivet också. Alla fyra hundarna i husvagnen utan problem! 

Lite bilder från söndagens tävling då det var den dagen vi vågade ta fram riktiga kameran. Det är dock bara bilder på grupp 2 så det var lika många ekipage till som slogs om 4 platser.


   
Denna bilden gillar jag, grasiöst och med kontroll...
 
Riktigt rena ben på söndagen om man jämför med de andra dagarna...

 
Tycker de är fina ihop...
     
Natalie med utbyteshunden Diesel...
     
Lite info från domaren...
 
Natalies skor....
 


Av Malin Johansson - 1 september 2012 20:11

I torsdags drog jag och Natalie med flock iväg med husvagnen till Sandviken. Daniel skulle komma på lördag då han varit på kurs innan. Utställning i 2 dagar hitintills och regn regn regn, vilken katastrof för arrangörerna.
Natalie tävlar Juniorhandling i 3 dagar och lånar Märtas underbara Schapendoes Humla. Igår regnade det så mkt att inte en enda bild blev tagen. Natalie och Humla gjorde bra ifrån sig och fick en Mops som utbyteshund. De gick inte vidare men var nöjda med dagen.
Idag var Natalie mer säker och jobbade mycket bättre vilket syntes så väl. Fick en Samojed som utbyteshund denna gång. Ringarna är totalt nergeggade och flickorna gör ett jättejobb i sina fina kläder, ner i skiten på knä utan att gnälla! Natalie gick till semifinal idag och även klubbkompisen Amanda vilket gjorde det ännu mer spännande, nu har man ju två att hålla reda på.
Vi träffade även Helena med lilla Alva som är Emmas dotter, verkligen superkul :-)
Nu ikväll har vi gått skogspromenad och sedan myst med alla fyra hundarna i husvagnen.

Ovido - Quiz & Flashcards